Mobilbetaling i kantinen

Det er mulig å bruke mobilbetaling i kantinen. Kantinen vår har på denne måten et alternativ til vanlig betaling med kort i betalingsterminal.  Mobilbetaling er smart og gjøre driften mer effektiv slik at vi kan drive en god kantine for elever og ansatte.

Vi har valgt å samarbeide med det norske selskapet mCASH som har utviklet en prisvinnende app for enkel og sikker bestilling og betaling. Appen er gratis.

- Med 1500 elever og 250 ansatte kan betalingskøen bli litt lang i lunsjpausen. Med mCASH kan elever og  ansatte kjøpe det de vil ha og betale med mobilen - den har de jo med seg overalt, sier avdelingsleder Petter Reed.

- Med dette systemet kan elevene bestille og betale på forhånd og så hente mat og drikke ved å validere en kupong på mobilen. Det gjør kantinen mye mer effektiv.

For de som ikke ønsker å bruke det nye systemet understreker Petter Reed at det er mulig å betale med bankkort på betalingsterminaler.

Slik bruker man mCASH

mCASH er en app som elevene laster ned til sin smarttelefon.  Appen er gratis og man kan velge å fylle penger på mCASH-kontoen (forhåndsbetalt), koble den til et bankkort eller direkte til en bankkonto. Med penger tilgjengelig kan man bestille og betale for varer i kantinen. Foresatte som selv tar i bruk appen kan sende penger til elevens mobil like raskt og enkelt som å sende en tekstmelding.

Se video av løsningen

Når man skal betale starter man mCASH-appen og åpner skolens meny som viser alle tilgjengelige produkter. Man velger hvilke produkter man vil ha og bekrefter ved å betale. I appen får man straks en digital verdikupong som vises frem når man passerer kassen i kantinen. Kupongen løses enkelt inn ved at man trykker på den. Kupongen er da brukt, og kan ikke benyttes igjen. Handelen er gjennomført.

Med denne løsningen handler elevene fra en digital meny. Menyen finner man i appen eller ved å skanne en QR-kode som åpner den digitale menyen. Elevene kan handle flere produkter i en og samme transaksjon.

Fyll på penger

Det finnes to måter foresatte enkelt kan fylle penger på barnets mCASH-konto.

Foresatte kan selv laste ned mCASH og via appen sende penger til barnets mobilnummer. Penger som sendes på denne måten er øyeblikkelig tilgjengelig for mottakeren.

Man kan også gjøre en helt vanlig betaling fra nettbanken til mCASH sin bankkonto (9235.34.04123) med mottakerens mobilnummer som betalingsmelding. Teksten må kun inneholde 8 tall uten mellomrom. Penger som mottas på denne måten krediteres mottakeren så raskt som mulig og normalt i løpet av 3 dager.

Sikkerhet

mCASH har konsesjon som betalingsforetak og e-pengeforetak fra Finanstilsynet i tråd med betalingstjenestedirektivet (PSD, 2007/64/EC). mCASH er underlagt strengere krav enn norske banker bl.a. fordi klientmidler er sikret og adskilt fra selskapets egne midler. mCASH kan ikke spekulere med eller låne ut kundenes penger. For å bruke appen må man taste en selvvalgt PIN-kode. Ingen sensitive data blir lagret i appen og pengene er trygge selv om man er uheldig og mister telefonen.

mCASH appen er gratis å laste ned og er gratis å bruke.

Om mCASH

mCASH er et norsk teknologiselskap som ble grunnlagt i 2010. I mars 2014 ble betalingsappen lansert og selskapet har vunnet flere innovasjonspriser.

Les mer om mCASH på www.mcash.no