Hva slags PC skal jeg velge?

Fylkestinget har vedtatt at alle elever som går på offentlige videregående skoler i Rogaland fylkeskommune(RFK) skal bruke bærbar datamaskin i læringsarbeidet sitt.

For mer info se  elevportalen

Elever i Vg1 som kjøper datamaskin på fylket sin rammeavtale subsidieres av RFK. Dette tilbudet gjelder bare elever som går i Vg1 og kan bare benyttes en gang. Tilbudet gjelder bare elever som går i offentlige videregående skoler i Rogaland. Ved bestilling kan man velge engangsbetaling eller avbetaling med årlige avdrag over 3 år.

Har du lese og skrivevansker er det anbefalt å ha pc

Ellers vil valget av hvilken linje du skal gå på og hvilken programvare som skal brukes avgjøre valget ditt:

1. Bygg- og anleggsfag
    Her brukes det programvare som krever gode maskiner. Skolen ønsker sterkt at det kjøpes pc.
  2. Teknikk- og industriell produksjon
    Her brukes det programvare som krever Windows og skolen ønsker derfor sterkt å kjøpe pc.
  3. Medier og kommunikasjon
    Her brukes det programvare som fungerer på både pc og Mac. Skolen ønsker sterkt at maskinen har en harddisk på minimum 240 gb. Dersom det velges mac ønsker skolen at det kjøpes macbookpro.
  4. Helse- og oppvekstfag
    Her settes det ingen spesielle krav til hvilken maskin du velger.
  5. Restaurant- og matfag
    Her settes det ingen spesielle krav til hvilken maskin du velger, men skolen ønsker sterkt pc
  6. Service- og samferdsel
    Her settes det ingen spesielle krav til hvilken maskin du velger.
  7. Idrettsfag
    Her vil enkelte av programfagene kreve Windows på grunn av programvare som brukes, derfor anbefaler skolen pc
  8. Studiespesialisering