Matsmiå 2018

Matsmiå 2018

6. og 7. mars har Matsmiå 2018 blitt arrangert på Bryne vgs.

Matsmiå er eit treff for matbransjen i fylket, og vart i år arrangert for 5. gong. Arrangørane ønskjer å setje fokus på lokale råvarer, og målet er å vere ein møteplass, der matprodusentar, kokkar, servitørar, restauranteigarar og andre frå bransjen kan få inspirasjon og nye idear, seier arrangør Aase Vorre Skuland.

matsmiå10

Kristoffer Evang frå Ask gård foredling lærer vekk nokre hemmeligheter bak pølseproduksjon.

matsmiå7

Lise Brunborg frå Stavanger ysteri viser korleis ein lager ulike håndverksprodukt av melk.

matsmiå6

Deltakarane lager tradisjonelle og nye rettar med sik.

matsmiå8

Deltakarane på bakekurset fekk teste ulike deigar, under instruksjon av Andrè Løvaas, som er hovudtrenar for bakar- og konditorlandslaget.

Resultatet av kurset vart dette innhaldsrike bordet: 

matsmiå2
matsmiå5
matsmiå3
matsmiå4

Rektor Ingunn Folgerø og ordførar Reinert Kverneland fekk forsyna seg først, og syntest det var mykje spennande å smaka på.

matsmiå (2)
Del denne artikkelen på: